Tanken

Buitenservice

Knaap tankstation staat bekend om de buitenservice die wij verlenen. Wij tanken graag voor u terwijl u binnen in onze shop kunt rondkijken of een broodje kunt bestellen. Ook helpen wij u graag met het bijvullen van uw olie.

Mocht u vragen hebben of hulp wensen:
Vraag het binnen aan één van onze medewerkers en wij helpen u graag.

Soorten brandstof

Bij Knaap tankstation kunt u verschillende soorten brandstof tanken. Wij beschikken over 10 pompen. Bij pomp 1 tot en met 8 kunt u de volgende soorten brandstoffen tanken:

Shell FuelSave Euro 95 E10, Shell V-Power Benzine, V-power diesel, Shell FuelSave Diesel.

Bij pomp 9 en 10 kunt u LPG tanken.

Ook kunt u sinds kort Ad Blue bij ons tanken aan pomp 5/6. Deze pomp is zowel geschikt voor personenauto’s als vrachtauto’s.

Voor vrachtwagens hebben wij bij pomp 7 en 8 een high-speed knop. Bij het gebruik hiervan zal uw tank sneller vol zijn.

Uitleg soorten brandstof

Shell FuealSave Euro 95 E10 is benzine waar tot maximaal 10% ethanol in kan zitten. Ethanol is een alcohol en kan worden gemaakt uit landbouwgewassen of afvalstromen. Bekijk hieronder de veelgestelde vragen voor meer informatie over E10.

Shell V-Power benzine haalt meer energie uit elke druppel brandstof en kan tot 80% vuil uit de motor verwijderen. Shell V-Power bevat 0% bio-ethanol.

Shell FuelSave diesel kan in iedere reguliere dieselauto getankt worden. In een dieselmotor komt brandstof zelf tot ontbranding door compressie.

Shell V-Power diesel zorgt voor een effectievere verbranding en kan de kracht van uw motor tot 100% herstellen.

Ad Blue is speciaal ontwikkeld om uitlaatgassen te behandelen en ervoor te zorgen dat uw voertuig voldoet aan de emissienorm. De meerderheid van zware bedrijfswagens, maar ook sommige lichtere bedrijfswagens en personenauto’s gebruiken AdBlue.

LPG is de afkorting van ‘Liquefied Petroleum Gas’ en kan voor verschillende motoren gebruikt worden.

Heeft u per ongeluk de verkeerde brandstof getankt?

Laat uw auto bij de pomp staan en start de motor niet. Informeer een van onze medewerkers en bel de pechhulp. Zij kunnen uw tank leegpompen en het mengsel van brandstof afvoeren. Ook kan de pechhulp aangeven of het nodig is om de auto naar een garage te brengen.

Komt u tijdens het rijden erachter dat u de verkeerde brandstof heeft getankt? Zoek zo snel mogelijk een veilige plek op om te stoppen en zet de motor uit. Bel de pechhulp om uw auto naar de garage te laten slepen. In de garage zal gekeken worden wat de eventuele schade is en kan u verder worden geholpen.

Veelgestelde vragen Euro95 E10

Wat is Euro95 E10 benzine?
Euro95 E10 is benzine waar tot maximaal 10% ethanol in kan zitten. Ethanol is een alcohol en kan worden gemaakt uit landbouwgewassen of afvalstromen.

Kan ik Euro95 E10 voor tuingereedschap gebruiken?
Gereedschap met een tweetakt motor kan niet goed tegen agressieve bestanddelen, zoals Euro95 E10. Het beste is om voor tweetakt motoren een mensmering te gebruiken. Raadpleeg hiervoor de handleiding van uw product. Gereedschap met een viertaktmotor van voor 2012 is vaak ook niet goed bestand tegen Euro95 E10. Voor gereedschap met een viertaktmotor van na 2012 kunt u het beste in de handleiding van het product kijken om na te gaan of het product geschikt is voor Euro 95 E10.

Ik heb per ongeluk Euro95 E10 gebruikt, wat kan ik nu het beste doen?
Wanneer je per ongeluk Euro95 E10 hebt gebruikt terwijl dit niet geadviseerd is voor uw product hoeft u het product niet direct weg te gooien. Het gereedschap gaat niet direct kapot na een paar keer gebruik. Wel is het van belang dat u de resten Euro95 E10 uit de tank verwijderd. Laat vervolgens uw gereedschap droog draaien. Vul de tank met de juiste benzine en u kunt weer zonder problemen gebruik maken van uw gereedschap.

Wat is het voordeel van Euro95 E10?
Euro 95 E10 bestaat uit 90% fossiele brandstof en 10% bio-ethanol. Bio-ethanol bestaat uit suiker, maïs of tarwe. Dit zorgt ervoor dat Euro95 E10 een stuk milieuvriendelijk is dan Euro 95.

Is er ook een nadeel vanEuro95 E10?
Euro 95 E10 is agressiever dan benzine en minder lang houdbaar. Dit merk je wanneer je Euro 95 E10 voor 3 weken stil laat staan in een tank. Euro 95 E10 wordt dan een stroperigere substantie.

Wat zijn de alternatieven?
Kunt of wilt u geen Euro 95 E10 gebruiken? Tank dan Shell V-Power. Shell V-Power bevat 0% bio-ethanol.